U morskim dubinama, gde doprinose biodiverzitetu

   egzistiraju braon alge, izvor Alginata

SONY DSC

              TERMOSTABILNI PEKARSKI NADEVI

Termostabilni pekarski nadevi – voćni nadevi, čokoladni nadevi, vanila filovi – svi se mogu napraviti upotrebom Alginata, a uz dodatak male količine drugih stabilizatora dobićete proizvod koji se po kvalitetu neće razlikovati od proizvoda najpoznatijih svetskih brendova, snabdevača velikih pekarskih lanaca.

glazure1

                              JESTIVI ŽELE

Voćni  i drugi tipovi želea mogu se uspešno praviti upotrebom Alginata koji želiraju u prisustvu kalcijum jona. Na ovom principu se u kulinarskoj gastronomiji zasniva proizvodnja sfera-kuglica, od natrijum alginata i voćnog soka. Za razliku od pektina ne zahteva nisku pH vrednost za svoju aktivnost.

icecream

                              SLADOLEDI

Alginati sprečavaju formiranje kristala leda tokom proizvodnje sladoleda i daju mu glatku strukturu. Povećavaju tačku topljenja sladoleda i daju stabilnost kod procesa smrzavanja/odmrzavnja. Tokom proizvodnog procesa omogućava bolju inkorporaciju vazduha čime sladoled postaje kremastiji i mekši. Doprinosi boljem osećaju punoće na ukus kao i samom ukusu sladoleda.

pexels-photo-221115

                              OSTALA PRIMENA

Alginati a.

error: Content is protected !!!