Sve što niste znali o pektinima,

 a niste imali koga da pitate…

Pektini, dobijeni iz kore jabuke ili citrusa, kao potpuno prirodni aditivi, po hemijskoj strukturi  heteropolisaharidi, postoje u obliku  belog do bledo-žutog praha. Upotrebljavaju se uglavnom kao sredstvo za želiranje u proizvodnji marmelada i džemova. Ali njihova primena je zapravo daleko veća…

Prvi pektin na našem tržištu, još od 1997. godine.

   OBIPEKTIN PLAVA TRAKA

           BLUE RIBBON

SVI VRSTE PEKTINA KOJI SU PRIKAZANI NA OVOM SAJTU SU DOSTUPNI, IMAMO IH NA STANJU, SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE ZA BESPLATNE UZORKE

      P E K T I N   Z A   P R O I  Z V O D NJ U   T O P I N G A

        Za vašu proizvodnju topinga (preliva) izvrsne konzistencije, 65-75% s.m

Želite da proizvodite preliv i pritom koristite pektin? Upotrebom naših pektina dobićete željeni proizvod, izvrsne konzistencije.

Sladoled je odličan sam po sebi, ali toping postavlja ovaj dezert na klasu iznad. Verujemo da je sladoledu potreban onaj finalni dodir da bi bio vredan istinskog uživanja. Dok će palačinkama toping dati potpuno drugu dimenziju.
Bilo da pravite toping sa komadima plodova jagodastog voća, sa celim komadima voća, bićete zadovoljni.
Desertni preliv od čokolade ili karamele, kombinacije su beskrajne.

Pektin za konditorski žele

Pektin za konditorski žele

U proizvodnji konditorskih proizvoda, relativno visokih suvih mateija, omogućava optimalno procesuiranje žele mase u smislu relativno dugog vremena istakanja, niske temperature istakanja i optimalne brzine želiranja.
Pektin za marmelade i džemove

Pektin za marmelade i džemove

Čak i pre njegovog otkrića 1825 godine, pektin se koristio u tradicionalnom spremanju marmelada/džemova. Danas, njegova upotreba je neizostavna u spavljanju klasičnih marmelada/džemova 60 – 67% s.m.
Pektin za glazure i kandiranje voća

Pektin za glazure i kandiranje voća

Pektin se može koristiti za kandiranje voća, kao i za formiranje glazura za torte i kolače, i to kao hladno primenjivih, reverzibilnih, sve do glazura koje se nanose sprejom. 

Pektin za stabilizaciju napitaka

Pektin za stabilizaciju napitaka

Pektin je savršen stabilizator u proizvodnji voćnih sokova i voćnih napitaka gde daje prijatan osećaj punoće ukusa i odlično oslobađanje arome.
Pektin za bezglutenske i dr. hlebove

Pektin za bezglutenske i dr. hlebove

Pektin je prirodni sastojak u proizvodnjji bezglutenskog hleba i drugih bezglutenskih proizvoda, kao i raznih specijalnih hlebova – pirinčani hleb, mlečni hleb itd.
Pektin za niskokalorične marmelade

Pektin za niskokalorične marmelade

Niskoesterifikovani pektini su apsolutno nezamenljivi u proizvodnjji ovog proizvoda – marmelade sa smanjenim sadržajem šećera.

          OBIPEKTIN VIOLET TRAKA

          PURPLE RIBBON

Standardizovan do konstantnih reoloških karakteristika u tačno definisanom gelu od 40 do 60 briksa pri određenoj vrednosti pH.

Dodatno testiran na termičku stabilnost.

Tipična upotreba: voćne prerađevine, termostabilni filovi i nadevi, termostabilna marmelada (proizvedena isključivo upotrebom pektina)

Termički stabilan na 230OC tokom 20 minuta pečenja

PEKTIN ZA TERMOSTABILNU MARMELADU

Termostabilna marmelada 65-70% s.m. Proizvodnja isključivo upotrebom pektina.

Želite da proizvodite temostabinu marmeladu i pritom koristite samo pektin? Upotrebom naših pektina dobićete željeni proizvod bez obzira na suvu materiju gotovog proizvoda.

Dosta vam je upotrebe skroba u vašim temostabilnim nadevima? Želite da poboljšate termostabini nadev, deklarišete ga kao marmeladu/džem, izbacite skrob iz upotrebe, smanjite ili izbacite iz upotrebe veštačke arome, a konačna kalkulacija proizvodnje da ostane ista?

 

Pektin za proizvodnju margarina

Pektin za proizvodnju margarina

Pektin koji poseduje emulgujuća svojstva i osobinu da lagano bubri stvarajući sitne čestice koje daju specifičan ukus sličan mastima i što je najvažnije vezuju vodu sprečavajući na taj način sinerezu.
Pektin za kiselo-mlečna pića

Pektin za kiselo-mlečna pića

Pektin koji doprinosi sprečavanju agregacije proteina i uspešno se primenjuje u stabilizaciji mlečnih napitaka sa dodatim voćem, napicima na bazi soje ili surutke.
Pektin farmaceutske čistoće (čist)

Pektin farmaceutske čistoće (čist)

Zbog visokog sadržaja dijetetskih vlakana, pozitivnog uticaja na nivo holesterola i glukoze u krvi, pektin se upotrebljava u kapsuliranju i spravljanju tableta kao i u proizvodnji kozmetičkih preparata.

 

Pektin za voćne namaze

Pektin za voćne namaze

Pektin namenjen za proizvodnju voćnih namaza  i marmelada sa 52 – 68% suve materije. Takođe, obezbeđuje termostabilnost proizvoda.
Pektin za termostabilne voćne nadeve

Pektin za termostabilne voćne nadeve

Za kvalitetne termorezistentne voćne filove pektin je nezamenljiva komponenta, bilo da se radi o filovima sa 35 % suve materije, 40-45% suve mateije ili za filove sa 50-55% suvih materija.
Pektin za dijabetičarske marmelade

Pektin za dijabetičarske marmelade

Pektin, amidirani, nisko-esterifikovani, koristi se za proizvodnju dijabetičarskih marmelada u kojima se ne koristi običan, rafinisani šećer.
error: Content is protected !!!