Sve što niste znali o pektinima,
a niste imali koga da pitate…
Pektini, dobijeni iz kore jabuke ili citrusa, kao potpuno prirodni aditivi, po hemijskoj strukturi heteropolisaharidi, postoje u obliku belog do bledo-žutog praha. Upotrebljavaju se uglavnom kao sredstvo za želiranje u proizvodnji marmelada i džemova. Ali njihova primena je zapravo daleko veća…
Prvi pektin na našem tržištu, još od 1997. godine.
OBIPEKTIN PLAVA TRAKA
BLUE RIBBON
SVI VRSTE PEKTINA KOJI SU PRIKAZANI NA OVOM SAJTU SU DOSTUPNI, IMAMO IH NA STANJU, SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE ZA BESPLATNE UZORKE
P E K T I N Z A P R O I Z V O D NJ U T O P I N G A
Za vašu proizvodnju topinga (preliva) izvrsne konzistencije, 65-75% s.m
Želite da proizvodite preliv i pritom koristite pektin? Upotrebom naših pektina dobićete željeni proizvod, izvrsne konzistencije.
Sladoled je odličan sam po sebi, ali toping postavlja ovaj dezert na klasu iznad. Verujemo da je sladoledu potreban onaj finalni dodir da bi bio vredan istinskog uživanja. Dok će palačinkama toping dati potpuno drugu dimenziju.
Bilo da pravite toping sa komadima plodova jagodastog voća, sa celim komadima voća, bićete zadovoljni.
Desertni preliv od čokolade ili karamele, kombinacije su beskrajne.
Pektin za konditorski žele
U proizvodnji konditorskih proizvoda, relativno visokih suvih mateija, omogućava optimalno procesuiranje žele mase u smislu relativno dugog vremena istakanja, niske temperature istakanja i optimalne brzine želiranja.
Pektin za marmelade i džemove
Čak i pre njegovog otkrića 1825 godine, pektin se koristio u tradicionalnom spremanju marmelada/džemova. Danas, njegova upotreba je neizostavna u spavljanju klasičnih marmelada/džemova 60 – 67% s.m.
Pektin za glazure i kandiranje voća
Pektin se može koristiti za kandiranje voća, kao i za formiranje glazura za torte i kolače, i to kao hladno primenjivih, reverzibilnih, sve do glazura koje se nanose sprejom.
Pektin za stabilizaciju napitaka
Pektin je savršen stabilizator u proizvodnji voćnih sokova i voćnih napitaka gde daje prijatan osećaj punoće ukusa i odlično oslobađanje arome.
Pektin za bezglutenske i dr. hlebove
Pektin je prirodni sastojak u proizvodnjji bezglutenskog hleba i drugih bezglutenskih proizvoda, kao i raznih specijalnih hlebova – pirinčani hleb, mlečni hleb itd.
Pektin za niskokalorične marmelade
Niskoesterifikovani pektini su apsolutno nezamenljivi u proizvodnjji ovog proizvoda – marmelade sa smanjenim sadržajem šećera.
OBIPEKTIN VIOLET TRAKA
PURPLE RIBBON
Standardizovan do konstantnih reoloških karakteristika u tačno definisanom gelu od 40 do 60 briksa pri određenoj vrednosti pH.
Dodatno testiran na termičku stabilnost.
Tipična upotreba: voćne prerađevine, termostabilni filovi i nadevi, termostabilna marmelada (proizvedena isključivo upotrebom pektina)
Termički stabilan na 230OC tokom 20 minuta pečenja
PEKTIN ZA TERMOSTABILNU MARMELADU
Termostabilna marmelada 65-70% s.m. Proizvodnja isključivo upotrebom pektina.
Želite da proizvodite temostabinu marmeladu i pritom koristite samo pektin? Upotrebom naših pektina dobićete željeni proizvod bez obzira na suvu materiju gotovog proizvoda.
Dosta vam je upotrebe skroba u vašim temostabilnim nadevima? Želite da poboljšate termostabini nadev, deklarišete ga kao marmeladu/džem, izbacite skrob iz upotrebe, smanjite ili izbacite iz upotrebe veštačke arome, a konačna kalkulacija proizvodnje da ostane ista?
Pektin za proizvodnju margarina
Pektin koji poseduje emulgujuća svojstva i osobinu da lagano bubri stvarajući sitne čestice koje daju specifičan ukus sličan mastima i što je najvažnije vezuju vodu sprečavajući na taj način sinerezu.
Pektin za kiselo-mlečna pića
Pektin koji doprinosi sprečavanju agregacije proteina i uspešno se primenjuje u stabilizaciji mlečnih napitaka sa dodatim voćem, napicima na bazi soje ili surutke.
Pektin farmaceutske čistoće (čist)
Zbog visokog sadržaja dijetetskih vlakana, pozitivnog uticaja na nivo holesterola i glukoze u krvi, pektin se upotrebljava u kapsuliranju i spravljanju tableta kao i u proizvodnji kozmetičkih preparata.