PROTEIN SEMENA ROGAČA I TARE

        NOVA GENERACIJA BILJNIH PROTEINA

Biljni proteini u prehrambenoj industriji

PROTEIN KLICE I SEMENA ROGAČA se izoluje iz semena  isključivo primenom fizičkih procesa.
Protein semena Rogača je veoma bogat proteinima, vlaknima i aminokiselinama  pogotovu glutaminskom kiselinom, argininom, aspartanskom kiselinom,  leucinom, izoleucinom i lizinom.
Emulgujući efekat se postiže uz inezivnu silu smicanja (trenje, brza rotacija i sl.)
PRIMENA: Protein semena Rogača se koristi u bezglutenskim proizvodima, posebno u pekarskim proizvodima.  Takođe, koristi se u proteinskim barovima  i napicima, kao i za emulgovanje u mesnim proizvodima i sosevima. 
Odlična je alternativa za sojin protein.                                              
Njegove antioksidišuće karakteristike čine ga interesantnim sastojkom za   funkcionalnu hranu i jeftiniju alternativu umesto drugih proteina.

 

Posebno su podesni u proizvodnji hleba bez glutena zbog njihovih     sposobnosti da formiraju mrežu poput glutena zbog prisustva karoubina, iz grupe proteina koji imaju različitu veličinu molekula i stepen polimerizacije  zbog čega se ponašaju kao elastični agens posebno u bezglutenskim  hlebovima i pecivima. Jeftinija su alternativa drugim proteinima  kao što su mlečni protein ili protein soje koji se obično koriste u bezglutenskim proizvodima.
Interesantan je njegov dodatak pšeničnom brašnu, jer karoubin poseduje funkcionalne karakteristike slične pšeničnom glutenu, pojačavajući testo kao i stabilnost tokom mešanja.
error: Content is protected !!!