VOĆNA PUNJENJA, VOĆNI FIL, VOĆNI NADEV

Bez obzira na naziv, pomoći ćemo da razvijete Vaš proizvod pomoću našeg velikog iskustva iz oblasti voćnih prerađevina uz primenu različitih tehnoloških procesa.
Imamo sve aditive koji su Vam potrebni za proizvodjnu voćnih punjenja,
Kod proizvodnje voćnih prerađevina veoma je važno je dobiti odgovarajuću teksturu, pravi ukus i stabilnost pri daljoj preradi i čuvanju.
Skrob od krompira ima nekoliko prednosti:
Skrob od krompira po prirodi ima veliki viskozitet zbog čega proizvođači voćnih prerađevina mogu smanjiti doziranje za 10-15 % u poređenju sa skrobom od kukuruza.
Skrob od krompira ima potpuno neutralan ukus što smanjuje troškove – manje su potrebe za aromama u finalnom proizvodu.
Prednost toga je što drugi sastojci kao što su voćni plodovi bivaju očuvani, celi, što finalnom proizvodu daje bolji izgled.
Sam proizvod ima bolju mazivost u poređenju sa proizvodom gde je dodat skrob od kukuruza.

MAJONEZ i SALATNI PRELIVI

Majonez je popularan proizvod koji se često koristi kao baza za hladne soseve, salate i prelive.
Ponekad postoji zahtevi za modernijim majonezima kao što su majonez bez jaja, majonez bez alergena ili sa smanjenim sadržajem ulja.
Možemo Vam ponuditi širok spektar modifikovanih skrobova E1414, E1442 i E1450 koji će Vam omogućiti proizvodnju majoneza koji ispunjavaju ove zahteve.
Trecomex omogućava stabilnost emulzije, Swelly Gel i Microlys daju majonezu pravu konzistenciju i prijatan osećaj u ustima.
Takođe, postoji nekoliko varijeteta naših skrobova koji su podesni kako za tople tako i za hladne proizvodne procese.
Culinar Mayo je naš jednostavan, efikasan i siguran koncept za ekonomičnu proizvodnju majoneza.
Majonez ima dobru teksturu sa glatkom i sjajnom površinom. Jednostavan je za upotrebu.
Culinar Mayo – osnovni mix za majonez. Uz Culinar Mayo, lako ćete napraviti majonez.

PROIZVODI OD MESA

Kad efikasnost fosfata i nitrata prestane, tad nastupa snaga naših stabilizatora.
Nudimo kompletan asortiman sa svim sirovinama i komponentama koje možete zamisliti: začini, nativni i modifikovani skrobovi od krompira, vlakna, proteini…
Culinar Extra – mešavina začina za salamuru;
Mešavina začina za kobacice (pakovanje prilagođeno kapacitetu Vaše šarže);
Culinar Emulsion – emulzija začina za mortadele;
Potex Crown – kombinacija skroba i vlakana za pravu konzistenciju i punoće ukusa u raznim mesnim proizvodima
Culinar Brine – specijalno dizajnirano za salamurenje šunke, slanine, dimljene proizvode, pečenicu…
Sa našim proizvodima ostvarićete povoljni uticaj na željene karakteristike kao što su stabilnost, konzistencija, tekstura, osećaj zagrižaja…

GOTOVA, PAKOVANA I KONZERVISANA JELA

Interesovanje kupaca za gotovu, upakovanu hranu je veliko i u stalnom je porastu.
Od konzervisane hrane, preko smrznutih jela te hladnih porcija spremnih za serviranje, ili jednostavnih, neobrađenih do visoko sofisticiranih jela prilagođenih određenim životnim kulturama.
Proizvođači gotove, pakovane hrane mogu očekivati pomoć u svim elementima razvoja svojih novih proizvoda – od ideje i koncepta do proizvodnje gotovog proizvoda.
Posedujemo bogato iskustvo i ogromno znanje uz praćenje međunarodnim trendova. Svesni smo specifičnosti realizacije određenih recepata zbog pojedinih sastojaka koji zavise od proizvodnog procesa, metode skladištenja, načina distribucije i načina primene krajnjeg potrošača.

SUPE, SOSEVI i KEČAP

Supe, sosevi i gotova jela su heterogena grupa proizvoda.
Razna očekivanja u vezi teksture, punoće ukusa, viskoziteta, providnosti, izgleda površine, ukusa, načina čuvanja, roka trajanja, načina pripreme itd, dovode do velikog osega raznih proizvodnih procesa i receptura.
Sve ovo stvara velike zahteve za aditivima i pitanjima u vezi njihove primene i funkcionalnosti.

Bistri proizvodi: Proizvodi iz grupe Microlys su neutralnog ukusa, pružau veliki viskozitet, glatki i sjajni, transparentni rastvor, pun na ukus.
Ovi skrobovi daju stabilnost sosevima pri procesima smrzavanja/odmrzavanja dajući  pikantan proizvod čak i nakon nekoliko procesa smrzavanja i odmrzavanja.
Gusti proizvodi: Proizvodi iz grupe su modifikovani pšenični skrobovi za stabilnost pri procesima smrzavanja/odmrzavanja.
Emulgujući proizvodi i proizvodi sa velikim sadržajem masti: Proizvodi iz grupe Trecomex su emulgujući skrobovi koji daju stabilnost emulziji i u kombinaciji sa skrobovima – ugušćivačima daju sosevima odlične karakteristike u pogledu čuvanja, potreban sadržaj masti i poželjnu teksturu.

MARGARIN

Namazni margarini: Kod većine ovih margarina sadržaj masti je 40% ili manji. Da biste ovo postigli, potrebni su vam funkcionalni sastojci koji će stabilizovati emulziju i dati margarinu finu i glatku teksturu. 

Culinar krompirovi skrobovi omogućuju ovu funkcionalnost na najbolji mogući način. Imaju provereno dejstvo, cenovno su prihvatljivi i laki za upotrebu.
Stoni margarini: Culinar krompirovi skrobovi iz druge grupacije zamenjuju deo masti u proizvodnji ovih margarina.
Omogućavaju razvoj i ponudu novih, zdravijih margarina pekarskoj industriji. Takođe doprinose značajnom smanjenju troškova jer je deo masne faze zamenjen skrobom.
Margarini sa smanjenim sadržajem masti: Naši skrobovi imaju odličan uticaj na stabilizaciju emulzije i specijalno su razvijeni za procese koji postoje u proizvodnji ovih margarina. Specijalni, želirajući skrobovi su namenjeni za ove proizvode. Pružaju bogat ukus i odličnu osobinu mazivosti margarina.

Iskustvo i znanje
Pozovite nas – možete očekivati podršku u celom procesu primene ovih specijalnih skrobova – od izvođenja pilot proba do početka proizvodnje gotovog proizvoda.

MLEČNI PROIZVODI 

U proizvodnji savremenih mlečnih proizvoda veliki akcenat postoji na aditivima u recepturi. Da li je proces na tolo ili na hladno? Koliki se zahteva rok trajanja i kakvi su uslovi čuvanja?
Takođe, postoje određeni zahtevi u vezi karakteristika finalnog proizvoda: ukus, tekstura, punoća na ukus, izgled površine, stabilnost, sadržaj masti i belančevina, kao i utrošak – što su sve primeri parametara koji su nama dobro poznati.
Zahvaljujući velikom asortimanu iz našeg portfolia možemo početi sa izborom aditiva koji je za vas najpogodniji. Specijalni skrobovi razvijeni za ove aplikacije se proizvode od krompira i ječma.

Jogurti
Modifikovani krompirovi skrobovi iz grupacije Microlys su veoma pogodni za proizvode na bazi jogurta jer sprečavaju sinerezu tako što vezuju vodu u većoj količini nego drugi skrobovi istog doziranja.
Ovi skrobovi proizvode veliki viskozitet, ali istovremeno daju finalnom proizvodu sjajnu, glatku teksturu.
Povrh svega, proizvod ima odličnu teksturu i punoću na ukus posebno kod proizvoda sa smanjenim sadržajem masti, ali su veoma efikasni i u sprečavanju odvajanja surutke tokom skladištenja.
Tekstura i kremkost za proizvode sa različitim sadržajem masti mogu se podesiti promenom doziranja skroba. Kod manjeg sadržaja masti doziranje skroba je veće. Pošto ovi skrobovi mogu podneti niske temperature čuvanja, oni su savršen izbor za upotrebu u proizvodima na bazi jogurta koji se skoro uvek čuvaju u hladnom.

Termički obrađeni sirevi
Za ovu  grupu proizvoda nudimo širok asortiman naših specijalnih skrobova. Među njima i skrobovi koji  predstavljaju cenovno prihvatljivu alternativu za smanjenje sastojaka kao što su sirevi, mlečni delovi i hidrokoloidi. Ušteda u troškovima za 10% je lako ostvariva sa našim skrobovima.
Skrobovi namenjeni za proizvodnju ovih mlečnih proizvoda daju željenu teksturu, topivost kao i punoću ukusa. 

SNEK, LAKI OBROK I ČIPS

Čips, prženi ili ekstrudirani proizvodi, grickalice ili barovi – snekovi dolaze u raznim oblicima. Uz našu pomoć možete primeniti naše začine na vaše proizvode.
Kao našem korisniku, asistiraćemo vam u razvoju novih ideja za vaše proizvode i prilagoditi vaše recepture savremenim trendovima.
Snekovi imaju mnogo oblika – zajedničko za sve je da su ispunjeni pozitivnim emocijama.
Međutim, potrošači snekova su vro zahtevni. Oni vole da probaju neke nove, interesantne proizvode i u isto vreme njihovi omiljeni proizvodi uvek moraju biti dostupni u radnjama.
Stoga je važno kontinuirano razvijati nove proizvode i istovremeno održavati one postojeće, najtraženije.

INSTANT PRAŠKASTI PROIZVODI

Skrob za instant praškaste proizvode.
Kao našem potrošaču, asistiraćemo vam u razvoju novih ideja za instant proizvode i koncipirati nove recepture koje će trajati.
Bez obzira da li vam trebaju instant skrobovi za šlagove, puding, sladoled, instant supe ili  neke druge proizvode, razne modifikacije instant skrobova iz naše bogate ponude, pomoći će vam da dođete do željenog cilja.
 
ezgif.com-resize
error: Content is protected !!!